Hoera, het is nog eens tijd voor een zoute Zon(dig)dag! Deze taco’s met pulled paddenstoelen zijn écht to die for. Het allerleukste? Wild gaan met je toppings!
Flair x Santa Maria
Ben jij ook zo verslaafd aan de smaak en structuur van pulled pork en pulled chicken? Je bent niet alleen! Maar omdat onze Moeder Aarde wat meer zachte handen verdient, besliste ik een vegetarische variant te verzinnen voor jullie. Hoe zalig lekker zien deze taco’s met pulled paddenstoelen en bruinebonenpasta eruit?
Hun mooie, sticky structuur krijgen ze supersimpel door een van de handige tacokruidenpasta’s van Santa Maria die ik gebruikte. Beleggen met bruinenbonenpasta, toppings naar believen én afwerken met een heerlijke salsa en smullen maar. Vanaf nu is dit mijn go to-tacorecept!
Video: Lissa Van Eesbeeck
Ingrediënten voor 4 taco’s:
- 4 kleine tortillawraps (ik gebruikte die van Santa Maria, die hebben de perfecte grootte)
Voor de pulled paddenstoelen:
- 5 koningsoesterzwammen
- 4 tenen look
- eetlepel gerookt paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- 2 eetlepels olijfolie
- zakje veggie tacokruidenpasta van Santa Maria (kies je toch voor pulled chicken? Dan gebruik je de Chicken-kruidenpasta)
Voor de zwartebonenpasta:
- sap van een halve limoen
- uitgelekt blik zwarte bonen (240 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- snuf komijn
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- handje verse koriander
Toppings:
- handje kerstomaatjes
- 2 avocado’s
- rode ui
- jalapeños
- cheddar
- Tomatillo-salsa van Santa Maria (liever een zoete toets? Dan is de Peach & Chili-variant vast iets voor jou)
- gefrituurde uitjes
- extra koriander
- partjes limoen
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier